mošćenička draga plaža

Mnogo ljudi pri samom spomenu na Mošćeničku Dragu odmah u mislima vizualizira dugu šljunčanu plažu koja se proteže kroz sam centar i predstavlja zaštitni znak tog mjesta. Ta plaža se zove Sipar, a smatra se jednom od najvećih i najljepših plaža Opatijske rivijere. Ukoliko krenemo šetalištem uz more prema jugu nailazimo na niz šarmantnih starih vila od kojih su neke stare i preko 100 godina. Također, možemo vidjeti i spomenik podignut partizanskoj vojsci koja se iskrcala 1945. i oslobodila Mošćeničku Dragu te započela oslobođenje čitavog Hrvatskog primorja. Dolazimo do plaže Sv. Ivan, a poslije nje se odmah nalazi i nudistička plaža FKK Senjavac.

Na putu od Mošćeničke Drage prema Brseču nalaze se dvije plaže Jelenšćica i Uboka, a odmah pokraj Brseča u uvalici zaklonjena kamenim stijenama nalazi se pravi dragulj, šljunčana plaža Klančec. Brsečka obala obiluje malim osamljenim pješčanim uvalama do kojih se na žalost jedino može doći barkom.

Ljubitelji povijesti i avanturisti ne smiju propustiti mitsko povijesnu stazu Trebišće. Staza je duljine oko 15km a povijesno najinteresantnije je područje između sela Trebišća i Perun za koje istraživači smatraju da je naseljavalo prve slavenske doseljenike na Kvarner. Tu posjetitelji mogu upoznati povijest starih Slavena, njihove običaje i vjerovanja.

Zaljubljenike u sport i prirodu oduševit će poznata utrka Učka Trail koja je dio serijala Kvarner Trails i održava se svake godine. Riječ je o trail running natjecanju ali i putovanju kroz prostranstva zaštićenog Parka prirode Učka uz predivni pogled na Kvarnerski zaljev i otoke ali i kontinentalni dio Istre.

Ukoliko krenemo šetalištem uz more prema jugu nailazimo na niz šarmantnih starih vila od kojih su neke stare i preko 100 godina. Tu se svakako ističe Villa Istra koja odiše stilom starog Mediterana.